Ο ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΥΘΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Ο ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Key note speakers

  • Κ. Νάντια Σερεμετάκη, ανθρωπολόγος, διεθνώς γνωστή για το συγγραφικό έργο της που επικεντρώνεται στις Αισθήσεις και την Νότια Πελοπόννησο. Διδάσκει στο Παν/μιο Πελοποννήσου και είναι  η δημιουργός της πολυεπίπεδης παιδαγωγικής εκδήλωσης-συμπόσιο “Γεύση και Μνήμη” (culture.uop.gr).
  • Μανούσος Μανουσάκης, σκηνοθέτης, έχει δημιουργήσει – με την συνεργασία θεσμικών φορέων και πολιτών –την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Γιορτή Ελιάς και Λαδιού» με έδρα την Σελλασία. Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Πανελληνίου Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Ελιάς . Είναι και ο ίδιος βιοκαλλιεργητής ελιάς στην Σελλασία.
  • Έρση Φιλιπποπούλου,  αρχιτέκτων- μηχανικός και νομικός, επίτιμη διευθύντρια του Υπουργείου Πολιτισμού, σύμβουλος έργων μουσείων. Διδάσκει σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ.  Έχει εκλεγεί δύο φορές (από διεθνές σώμα μελών) πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Αρχιτεκτονικής Μουσείων (ICAMT) του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM). Τίτλος εισήγησης:  “Από τη σκιά στο φως: Η οικιακή κουζίνα ως χώρος και τρόπος ζωής”.
  • Δημήτρης Μελεμενής, Executive chef, Starwood Hotes & Resorts, Costa Navarino
  • Μαρία Καράμπελα, Συγγραφέας του βιβλίου «Γεύσεις της Λακωνικής γης – από τον μέλανα ζωμό στο σύγκλινο»  των εκδόσεων Πατάκης, βραβευμένου ως το καλύτερο ελληνικό βιβλίο τοπικής κουζίνας στα Gourmand World Cookbook Awards 2006. 

Συντονισμός – Παρουσίαση: Λίνα Γιάνναρου, δημοσιογράφος

 

 

Peloponhsos - logos_gr