ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Ποιοι είμαστε

Η πρότυπη διοργάνωση για τον πολιτισμό της γεύσης

Τα τελευταία χρόνια συνυφαίνεται η ανάδυση ενός νέου κινήματος σκέψης και δράσης με σημείο αναφοράς την αυθεντική γεύση. Με τις Ημέρες Γαστρονομίας θελήσαμε να αφηγηθούμε τον σύγχρονο πολιτισμό των γεύσεων αναδεικνύοντας τα πιο αντιπροσωπευτικά θέματα του ελληνικού και διεθνούς γαστρονομικού γίγνεσθαι.  Γι’ αυτό και εξαρχής επιλέξαμε να πραγματώσουμε την ιδέα, σε έναν από τους σημαντικότερους χώρους πολιτισμού, το Μουσείο Μπενάκη. Η επιστροφή της γαστρονομίας στον φυσικό της χώρο.

Ημέρες Γαστρονομίας. Μια συλλογική προσπάθεια ανθρώπων και φορέων του πολιτισμού των γεύσεων οι οποίοι με πρωτοβουλία της διοργανώτριας εταιρείας κοινωνικής ευθύνης, ReasonTo: δημιούργησαν μια σύγχρονη, ανοικτή και πλουραλιστική πλατφόρμα αφήγησης και ανάδειξης της σύγχρονης γαστρονομίας αλλά και μια πρότυπη εστία συνεύρεσης, συνεργασίας και δικτύωσης φορέων, δικτύων και κοινοτήτων του σύγχρονου γαστρονομικού πολιτισμού.

Με τη δική σας ανταπόκριση και συμμετοχή, οι «Ημέρες Γαστρονομίας»,η μαγιάτικη συγκομιδή εμπνευσμένων ιστοριών γεύσης και πολιτισμού εξελίχθηκαν καιεδραιώθηκαν  σε μια ετήσια θεσμική συνάντηση.

Με εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, παρουσιάσεις, συζητήσεις και state of the art εκπαιδευτικά εργαστήρια και σεμινάρια. Με εκθέσεις παραγωγών που μας παρουσιάζουν τα κορυφαία προϊόντα τους με ταυτότητα και ονομασία προέλευσης, με εκδηλώσεις αφιερωμένες στην arte de latable, το design και foodstyling & photography και προγράμματα διάδρασης από τις κορυφαίες κοινότητες της γεύσης. Με βιωματικά και εκπαιδευτικά θεματικά εργαστήρια και προγράμματα για παιδιά και γονείς.

Με ένα διεθνές πρόγραμμα προβολών μεγάλου και μικρού μήκους ταινιών μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, animation και experimental από διάφορες χώρες και παγκόσμιες πρεμιέρες έργων της μεγάλης οθόνης στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου της Αθήνας.