O Στέλιος Μπαρμπέας γεννήθηκε το 1986 στην Καλαμάτα. Ακολούθησε την οικογενειακή παράδοση και σπούδασε την μαγειρική τέχνη στον εκπαιδευτικό όμιλο “Le Monde”, στην Αθήνα.
Η αγάπη του για τη μαγειρική οδήγησε τα βήματά του, από το εστιατόριο “Καλλίστη” στο Κολωνάκι και το Αργεντίνικο “El Pecado” έως την κουζίνα του “Poseidon Resort” 5 αστέρων στο Λουτράκι και το “Filoxenia” στην Τεργέστη.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό .
Άλλες δραστηριότητες συμπεριλαμβάνουν συνεργασίες με περιοδικά και site μαγειρικής
Από το 2012 εργάζεται ως executive chef στο ξενοδοχείο Elite City Resort, 4 αστέρων, στην Καλαμάτα όπου έχει συνεργαστεί σε γαστρονομικές βραδιές με τους καταξιωμένους σεφ Χριστόφορο Πέσκια , Γιάννη Λουκάκο, Λευτέρη Λαζάρου, Αλέξανδρο Παπανδέου και τον master of wine Κωνσταντίνο Λαζαράκη.