ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

H Οινοποιητική Μονεμβασίας ιδρύθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 1997 στις Βελιές του Δήμου Μονεμβασιάς Λακωνίας. Η Μονεμβασιά με την ενδοχώρα της απετέλεσε το γενέθλιο τόπο ενός μυθικού κρασιού, του «κάλλιστου οίνου» Μalvasia όπου, Malvasia = Μονεμβασία στα Φράγκικα
Η Οινοποιητική Μονεμβασίας από την ίδρυσή της, έχοντας ιστορική γνώση συνόδευσε μαχητικά μια περιπετειώδη μαραθώνια διαδρομή 12 ετών μελέτης ,δημιουργίας πειραματικών αμπελώνων, διεξαγωγής διεθνών επιστημονικών συμποσίων με θέμα τον Μονεμβάσιο-Malvasia οίνο και πειραματικών οινοποιήσεων με το Ινστιτούτο Οίνου.
Ο Μονεμβασία-Malvasia εμφιαλώθηκε για πρώτη φορά το 2013 και η παλαίωση του έγινε σε παλιά δρύινα βαρέλια για 24 μήνες. Πλέον είναι εστεμμένο με 10 χρυσά μετάλλια μεταξύ των οποίων το Regional Trophy Golden Medal του Decanter Wine Awards 2014 , ένα διπλό χρυσό στην Νέα Υόρκη στον FLIWC ,και το Grand trophy medal ως το καλύτερο Βαλκανικό κρασί για το 2014 στο BIWC !
Ο εντυπωσιακός αμπελώνας μας 300 στρεμμάτων είναι κατάφυτος από τοπικές ποικιλίες και τα κρασιά μας βραβεύονται συνεχώς σε Διεθνείς Διαγωνισμούς Οίνου.
Η Οινοποιητική Μονεμβασίας έλαβε το πρώτο βραβείο για την καλύτερη νέα επιχείρηση της περιφέρειας Πελοποννήσου. Με γνώση και σεβασμό στην ιστορία της περιοχής παράγει επώνυμα ποιοτικά εμφιαλωμένα κρασιά με την εμπορική επωνυμία:ΑΚΡΑ ΜΩΡΕΑ, ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΜΑΛΕΑΤΗΣ, ΛΑΛΟΥΔΙ, ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΟΣ, ΑΝΘΟΣΜΙΑΣ ,ΑΣΥΡΤΙΚΟ, ΚΥΔΩΝΙΤΣΑ, ΑΣΠΡΟΥΔΙ, ΦΙΛΕΡΙ ,ΑΚΡΑ ΜΙΝΩΑ, ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ, «300», & Μονεμβασία-Malvasia.