Η Πυλιακή Γη ξεκίνησε την δραστηριότητα της στην παραλία της Γιάλοβας, στην Πύλο, δημιουργώντας προϊόντα που οδηγούν σε νέες γευστικές εμπειρίες.
Η Ελιά καλαμών γέμισε με αμύγδαλο, ενώθηκε με κρασί και μέλι και δημιούργησε μια νέα γευστική εμπειρία. Ξέφυγε από τα πλαίσια του γλυκού κουταλιού και συνοδεύει πλέον πράσινες σαλάτες, λευκά τυριά, τηγανιτά κρέατα και ότι άλλο μπορεί να εμπνευστεί κανείς. Την ελιά ακολούθησε το αποξηραμένο σύκο που ταίριαξε με κονιάκ και μέλι, η σταφίδα με ούζο, τα τοματίνια με μέλι και κρασί, το λεμόνι με αγουρέλαιο …
Το σκεπτικό της Πυλιακής Γης και της δημιουργού της Γιάννας Μπαλαφούτη είναι: Αγνά υλικά, νέες γευστικές εμπειρίες.
Η παραγωγή είναι περιορισμένη, όλα γίνονται στην εποχή τους, δεν βιάζουμε την φύση. Την ακολουθούμε και εμπνεόμαστε από αυτήν.
Κάθε βαζάκι ή σακουλάκι, είτε πρόκειται για εδέσματα, για μαρμελάδες, για αρτύματα ή αρτοπαρασκεύασμα, περιέχει γεύσεις και αρώματα από την φύση, δεν έχει χημικά συντηρητικά, πρόσθετα, γλυκόζη και οτιδήποτε άλλο που μπορεί να κάνει την παραγωγή εύκολη αλλά την γεύση ουδέτερη και αδιάφορη.