FOOD COMMUNITIES: SUSTAINABLE FOOD PRACTICES

Discussion Panels

FOOD COMMUNITIES: SUSTAINABLE FOOD PRACTICES

Key note speakers:

  • Γιώργος Κεράνης, Επιστημονικός συνεργάτης της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του Δήμου Αθηναίων. Τίτλος εισήγησης: Διατροφική Πολιτική και Βιώσιμα αγροδιατροφικά συστήματα: η εμπειρία της Αθήνας.
  • Ari Vezené, ο chef patron του εστιατορίου Vezené: Thought for food και food for change: Βιωσιμότητα, σπατάλη τροφίμων. Το Vezené υποστηρίζει τη φιλοσοφία «από τη φάρμα στο τραπέζι» και προωθεί την ιδέα nose to tail και happy animals, φιλοσοφίες που υποστηρίζουν τη βιωσιμότητα των πρώτων υλών και την ευημερία των οικόσιτων ζώων.
  • Σωτήρης Λυμπερόπουλος, εμπνευστής και δημιουργός του Ραδίκι, μια εξειδικευμένη υπηρεσία διατροφής για εστιατόρια που ασχολείται με την καλλιέργεια και αναζήτηση φρούτων , λαχανικών και άγριων χόρτων. Σήμερα το Ραδίκι διαχειρίζεται 30 στρέμματα λαχανικών και έχει συνεργασίες σε εστιατόρια στην Ελλάδα, στο Παρίσι και το Λονδινο
    .

 

Συντονισμός-παρουσίαση : Αντζελίνα Καλογεροπούλου, food blogger (twominutesangie.blogspot.com), δημοσιογράφος γεύσης στη lifo.gr και Υπεύθυνη του FOOD LAB και της Συλλογικής Κουζίνας της ΜΚΟ Οργάνωση Γη.