SAN SEBASTIAN: CULINARY CASE STUDY
Μια μικρή ακριτική πόλη στην χώρα των Βάσκων, απέχοντας 12 μόλις χιλιόμετρα από τα Γαλλικά σύνορα. κατάφερε να αποτελέσει το γαστρονομικό φαινόμενο του πλανήτη. Τα εστιατόρια της βρίσκονται τα τελευταία χρόνια στη λίστα με τα καλύτερα του κόσμου και στις προτάσεις για haute cuisine των καλύτερων γαστρονομικών οδηγών του κόσμου . Το ενδιαφέρον για το San Sebastian βρίσκεται στην διατήρηση της τοπικής φυσιογνωμίας των ανθρώπων της που αντιστέκονται στον μαζικό τουρισμό και την τυποποίηση, προτείνοντας στην παγκόσμια κοινότητα ένα επιτυχημένο μοντέλο ήπιας ανάπτυξης και προστασίας του πολιτισμού και της γαστρονομικής της κληρονομιάς. San Sebastian σημαίνει πάνω απ’ όλα αυτονομία. Αυτή είναι ιστορία της.
Key note speakers:
Clemente Pinedo, Πρόεδρος του Ελληνοισπανικού Επιμελητηρίου
Δημήτρης Κατριβέσης, o γνωστός chef που μαθήτευσε δίπλα στον Ferran Andria και γνώρισε στο El Bulli από πρώτο χέρι την Ισπανική κουζίνα.
Αλεξάνδρα Στράτου, έχει γράψει και εκδώσει η ίδια το βιβλίο Cooking To Share. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στο Brown University, σπούδασε μαγειρική τέχνη στην Escuela de Cocina Luis Irizar, στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας.
Σε απευθείας σύνδεση από το San Sebastian, θα μας μιλήσει ο Daniel Lopez, chef & co-owner του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Kokotxa στο San Sebastian.