ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΖΥΜΟΥΡΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΖΥΜΟΥΡΗΣ

Γεννημένος το 1959 στην Αθήνα, έχει MBA από το Pace University της Νέας Υόρκης. Τα πρώτα 12 χρόνια της καριέρας του ήταν διευθυντικό στέλεχος  Marketing σε πολυεθνικές, κυρίως στο χώρο των ποτών και του HoReCa, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 1997 αποφάσισε να αλλάξει οπτική και έγινε ο πρώτος Strategic Account Planner στο χώρο της διαφήμισης στην Ελλάδα. Από τότε εργάζεται στον ίδιο όμιλο, ως Head of Strategy στην Cream & Rascal Advertising και εξακολουθεί να το απολαμβάνει ως επάγγελμα.

Με τη γαστρονομία ασχολήθηκε ερασιτεχνικά ως καλοφαγάς, από φοιτητής και μαγειρεύει καθημερινά  για την οικογένειά του εδώ και 30 χρόνια. Το 2010 έγινε συνδιαχειριστής σε ένα από τα τοπ food blogs στην Ελλάδα, το pandespani και η εμπλοκή του με τον χώρο, ανέβηκε κατακόρυφα. Προκειμένου να είναι υπεύθυνος απέναντι στο κοινό του, φρόντισε να αυξηθούν και οι γνώσεις του περί μαγειρικής διαβάζοντας επιστημονικά, τεχνικά αλλά και κλασικά μαγειρικά βιβλία και παρακολουθώντας διαδικτυακά σεμινάρια για την ‘επιστήμη της μαγειρικής’ στο Harvard & στο Hong Kong University και για την παιδική διατροφή στο Stanford.

Το Δεκέμβριο του 2013 ξεκίνησε το δικό του food blog, το Cucina di Caruso, με στόχο να εμβαθύνει κυρίως στη μαγειρική τεχνική για την οικιακή αστική κουζίνα, που θεωρεί ότι είναι απαραίτητη στο Ελληνικό κοινό μια και κανείς δεν ασχολείται σοβαρά μ’ αυτό το ρόλο.

Η Ελένη Ψυχούλη έχει χαρακτηρίσει το blog ως ‘όαση’ στο χώρο της μαγειρικής στο ίντερνετ, προσθέτοντας ότι κάθε θέμα που ασχολείται καλύπτεται τόσο εμπεριστατωμένα ώστε το blog του να λειτουργεί ως ‘εγκυκλοπαίδεια και σημείο αναφοράς’.

Η  οπτική του Cucina Caruso στο food blogging έχει να κάνει κυρίως με την επεξήγηση των ‘γιατί’ στην καθημερινή μαγειρική πρακτική, την αποδόμηση των εμπειρικών μύθων και την τεκμηρίωση της επιστημονικής αλήθειας για το μαγείρεμα. Με βάση τη βαθύτερη τεχνική γνώση και ένα εκπαιδευμένο αισθητήριο καλού γούστου, προσπαθεί να καταγράφει τις απόλυτες γευστικά συνταγές για δημοφιλή φαγητά της σύγχρονης αστικής κουζίνας.

Πέρα από την ποιοτική και αισθητική διάσταση, όπου το Cucina Caruso θεωρείται κορυφαίο, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα τοπ 5 food blogs στην Ελλάδα από πλευράς traffic, καταφέρνοντας να ξεπεράσει τις 200,000 pageviews  τον μήνα, με πολλές συνταγές του στις πρώτες θέσεις των σχετικών αναζητήσεων Google.

Αλλες δρασεις απο: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΖΥΜΟΥΡΗΣ