ΜΑΙΡΗ ΠΑΝΑΓΑΚΟΥ

ΜΑΙΡΗ ΠΑΝΑΓΑΚΟΥ

Γεννήθηκα και  μεγάλωσα στην Αθήνα, με καταγωγή από την Εύβοια, σπούδασα Διοίκηση επιχειρήσεων στο Αμερικανικό Κολλέγιο “Pierce College”
και Δημόσιες Σχέσεις στο “Eurocentre” στο Παρίσι.
Μαγειρική έμαθα δίπλα στον Σίμο Γεωργιάδη και την Σούλα Μαυράκη
Είμαι ιδιοκτήτρια της ξενοδοχειακής μονάδας “Kotronas Bay Bungalows” στον Κότρωνα της Ανατολικής Μάνης, με bungalows, την παραδοσιακή Ταβέρνα “Τιμονιέρα” με το βραβευμένο από το  Ξ.Ε.Ε. Ελληνικό πρωινό, “greek breakfast”  και την παραδοσιακή μαγειρική της περιοχής με τα ντόπια προϊόντα και επιλεγμένες συνταγές από όλη την Ελλάδα,
το Bar “Cafe del Porto” και το υψηλών προδιαγραφών εστιατόριο “Γεύσεις εν πλώ” με τις γευστικές δημιουργίες του γιού μου Αντώνη-Αλέξανδρου Παναγάκου, επίλεκτου μέλους της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και εκπροσώπου της Λακωνίας σε αυτήν.
Από το 1989 παρουσιάζω εκπομπές λαογραφικές, με παράδοση, μαγειρική, κρασί και έθιμα στο “SEVEN”, την ΕΡΤ, την ΝΕΤ, το MEGA, τον ANTENNA, τον ALFA, το STAR, το ΕΨΙΛΟΝ και στους περισσότερους ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Έχω συγγράψει 3 βιβλία το πρώτο με το Πελοποννησιακό πρόγραμμα RIPE, “Γεύσεις Παράδοσης” με την ιστορία των προϊόντων της Πελοποννήσου και την παραδοσιακή μαγειρική και 2 ακόμη βιβλία από τις εκδόσεις “Καστανιώτη” με τίτλο “Η Κυρία Μαίρη ξέρει” με παραδοσιακές συμβουλές για την καθαριότητα, την μαγειρική, την ζαχαροπλαστική και τα Ελληνικά βότανα στην παράδοση. Για 5 χρόνια παρουσίαζα στο μηνιαίο περιοδικό “Real Taste” τις συμβουλές μου και από αυτόν τον μήνα στο “Olive”.

Αλλες δρασεις απο: ΜΑΙΡΗ ΠΑΝΑΓΑΚΟΥ