ΣΩΤΗΡΗΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η Ιστορία του Σωτήρη

Γεννήθηκε : Αύγουστος 1980

 

Ο Σωτήρης ξεκίνησε την μύηση του στην Οικονομική Επιστήμη το 1998  στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και συνέχισε με ένα master στα Logistics and Supply Chain Management στο πανεπιστήμιο Cranfield στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η πρώτη του δουλειά ήταν στην Sony Europe όπου ανέπτυσσε οικονομετρικά μοντέλα για την πρόβλεψη της ζήτησης των προϊόντων  της εταιρίας. Μετά από 1 χρόνο γύρισε στην Ελλάδα και ανέλαβε την οικογενειακή του επιχείρηση.

Το 2007 αποφάσισε ότι θέλει να ασχοληθεί με τον εαυτό του ανέλαβε τις διαφημιστικές πωλήσεις του περιοδικού μοτοσυκλέτας 0300.Εκεί είχε την ευκαιρία να ταξιδέψει αρκετά με μοτοσυκλέτες και να γνωρίσει περισσότερο την χώρα καταγωγής  του. Επίσης στον άπλετο ελεύθερο χρόνο του έκανε windsurf , ποδήλατο , τρέξιμο , ski και ορειβασία. Περνώντας αρκετό καιρό κοντά στην φύση αποφάσισε ότι πρέπει να μείνει μόνιμα κοντά της.

Άφησε πίσω την παλιά του ζωή και εγκαταστάθηκε μόνιμα σε ένα μικρό χωρίο της  Μεσσηνίας , τις Ράχες. Εκεί  πέρασε πολύ χρόνο συλλέγοντας χόρτα και βότανα στα βουνά της περιοχής και  διαπίστωσε ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός βρώσιμων φυτών που δεν φτάνουν ποτέ στις αγορές των μεγάλων πόλεων. Έτσι το 2011 γεννήθηκε το Ραδίκι, μια εξειδικευμένη υπηρεσία διατροφής για εστιατόρια που ασχολείται με την καλλιέργεια και αναζήτηση φρούτων , λαχανικών και άγριων χόρτων. Σήμερα το Ραδίκι διαχειρίζεται 30 στρέμματα λαχανικών και έχει συνεργασίες με εστιατόρια σε Παρίσι και Λονδίνο.

Αλλες δρασεις απο: ΣΩΤΗΡΗΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

FOOD COMMUNITIES: SUSTAINABLE FOOD PRACTICES

24 Μαΐου 2015
14:10 - 14:50
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ