ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΕΡΓΑΔΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΕΡΓΑΔΟΣ

Ο Χρήστος Βέργαδος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Σπάρτη. Η οικογένεια του διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια ζαχαροπλαστείο εκεί, στο οποίο και εργάζεται παράλληλα, έτσι εύλογα το μικρόβιο της ζαχαροπλαστικής δεν άργησε να μπει στο μυαλό του. Σπούδασε σε ιδιωτική σχολή για δύο χρόνια κατά τα οποία διακρίθηκε σε αρκετούς διαγωνισμούς. Το 2009 συνεχίζει τις σπουδές του στη Γαλλία στο E.N.S.P (Ecole Nationale Superieure de la Patisserie), υπό την διεύθυνση των δυο κορυφαίων chef ζαχαροπλαστικής Y.Thuries και A. Ducasse. Συνέχισε την κατάρτισή του παρακολουθώντας σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό με θέμα τις τεχνικές ζάχαρης, καραμέλας, σοκολάτας, γαμήλιες τούρτες κ.α. Εκμεταλλευόμενος την ειδίκευση του πάνω στις τεχνικές αυτές, ξεκινάει σταδιακά να δημιουργεί και τα πρώτα κομμάτια εικαστικής ζαχαροπλαστικής. Τον Φεβρουάριο του 2009 παρουσιάζει στην έκθεση αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής ΑΡΤΟΖΑ το Sweet Fashion by C.Vergados, την πρώτη ολοκληρωμένη επίδειξη μόδας με ρούχα και αξεσουάρ κατασκευασμένα από υλικά ζαχαροπλαστικής. Ακολουθεί το Sweet Fashion 2 by C.Vergados τον Φεβρουάριο του 2011 το οποίο κερδίζει τις εντυπώσεις μέσα από την προβολή τους σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές. Αξίζει να αναφερθεί ότι δουλειά του παρουσιάστηκε και στο κρατικό κανάλι της Γαλλίας TF2.

Ακολουθεί μια συνεργασία παρουσίασης συνταγών για γλυκά στις δημοφιλέστερες τηλεοπτικές εκπομπές. Παράλληλα συνεργάζεται με περιοδικό γαστρονομίας της εφημερίδας «Έθνος».

Συμμετέχει ως ομιλητής στο διήμερο συμπόσιο «Η φιλοσοφία του φαγητού στην κοινωνία μέσα από τις τέχνες» έχοντας ως θέμα του την εικαστική ζαχαροπλαστική, αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές.

Το καλοκαίρι του 2012 αναλαμβάνει pastry chef στο βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin του Francois Gagnaire στην νότια Γαλλία.

Το Σεπτέμβριο του 2013 το Sweet Fashion by C.Vergados ταξίδεψε στο Montreal του Καναδά κερδίζοντας τις εντυπώσεις!

Το καλοκαίρι του 2014 αναλαμβάνει pastry chef στο εστιατορειο Jackie O´ της Μυκόνου.

Γνωρίζοντας την αξία της σωστής κατάρτισης αποφάσισε να μεταδώσει τις γνώσεις του σε μαθητές καθώς τα 10 τελευταία χρόνια διδάσκει ζαχαροπλαστική στα ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

 

 

 

Αλλες δρασεις απο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΕΡΓΑΔΟΣ

CHEF IN RESIDENCE ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΕΡΓΑΔΟΣ

22 Μαΐου 2015
19:00 - 20:00
COOKING STAGE