Είμαι η Ξανθή Μπαξεβάνη, ζω στην Αθήνα, όπου σαν συνταξιούχος πλέον αφιερώνω ένα μεγάλο μέρος του χρόνου μου στη μεγάλη μου αγάπη τη μαγειρική. Η παρουσία μου στην κουζίνα ξεκίνησε από πολύ μικρή, όταν βοηθούσα τον πατέρα μου, όσο εκείνος διατηρούσε το παντοπωλείο του χωριού όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα, στην ορεινή Φθιώτιδα. Έφηβη ακόμη βρέθηκα στην Αθήνα για να συνεχίσω το σχολείο και αργότερα τις σπουδές μου.
Η ενασχόλησή μου με την κουζίνα ξεκίνησε για την καθημερινή επιβίωση, αργότερα όμως έγινε φροντίδα για την οικογένεια μου και πλέον είναι αγάπη για δημιουργία και πειραματισμό. Κάπως έτσι ξεκίνησα να γράφω αυτά που φτιάχνω στο blog asproylas.gr σε μία προσπάθεια να καταγράψω μνήμες, γεύσεις και συναισθήματα, μια ανεκτίμητη πολιτιστική κληρονομιά για τα παιδιά μου που ζουν (και μαγειρεύουν) πλέον στο εξωτερικό, αλλά και για ανταλλαγή ιδεών με άλλους blogger και μη.
Μεγάλη μου αδυναμία τα γλυκά του κουταλιού, οι μαρμελάδες, αλλά και οι Ρουμελιώτικες πίτες.