ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΙΑΤΑΚΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΙΑΤΑΚΗΣ

Ο Δημήτρης Μανιατάκης, γεννημένος στην Κορώνη Μεσσηνίας, είναι οικονομολόγος, επιχειρηματίας, Επίτιµος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Kingston της Αγγλίας, βραβευμένος  από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την προσφορά του στην οικονομική πανεπιστημιακή κοινότητα και στην έρευνα αγοράς. Επίσης, έχει βραβευτεί με την ύψιστη τιμητική διάκριση του ακαδημαϊκού συμβουλίου του New York College που δίδεται σε κορυφαίες προσωπικότητες που διακρίνονται στον τομέα τους διεθνώς.

Πρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος το οποίο ίδρυσε το 1995 με τη σύζυγό του Ελένη Ταγωνίδη Μανιατάκη, λογοτέχνιδα. Το Μανιατάκειον Ίδρυμα είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, κοινωφελούς, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Σκοπός του Ιδρύματος είναι η συστηµατική ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής παρουσίας της Μεσσηνιακής Καστροπολιτείας στη διαχρονική πορεία του Ελληνισµού και ο εντοπισμός, η ανάδειξη και η διεθνοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων περιοχών της Ελληνικής περιφέρειας μέσα από τρεις πυλώνες δράσεων: πολιτιστικές, αναπτυξιακές και κοινωνικές.

Ιδρυτικό μέλος και Διευθύνων Σύμβουλος μέχρι το 2005 στην ICAP, την μεγαλύτερη εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων στην Ελλάδα, η οποία παρέχει υπηρεσίες επιχειρηματικού πιστωτικού κινδύνου, συμβουλευτικές υπηρεσίες διαχείρισης, έρευνα αγοράς και υπηρεσίες εξεύρεσης και επιλογής στελεχών.

Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στη Δ.Ε.Η. Α.Ε. τα έτη 2005 και 2006, οπότε και υπέβαλε την παραίτησή του. Κατά τη διάρκεια της θητείας του πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από μεταρρυθμίσεις και έργα, που αφορούσαν στην ανασυγκρότηση, το μετασχηματισμό και τη διεθνοποίηση της Δ.Ε.Η.

Εξωτερικό μέλος στο Συμβούλιο Διοίκησης του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος  Καλαμάτας από τον Μάρτιο του 2012, όπου προωθεί επιχειρησιακά σχέδια συνδέοντας το πρόγραμμα σπουδών με τις μελλοντικές ανάγκες της τοπικής οικονομίας.

Είναι Γενικός Γραμματέας του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου Εμπορίου & Ανάπτυξης από το Ιανουάριο του 2012 και προωθεί τις ελληνικές εξαγωγές και την ανάπτυξη επενδυτικών ευκαιριών σε χώρες της Αφρικής.

Μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του «Ταμείου Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών Της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας» από τον Φεβρουάριο του 2009. Σκοπός του Ταμείου Αρωγής είναι η χορήγηση υποτροφιών σε οικονομικά ασθενείς φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Το Μανιατάκειον Ίδρυμα ενισχύει οικονομικά το εν λόγω Ίδρυμα.

Έχει διατελέσει µέλος σε διοικητικά συμβούλια εταιρειών, οργανισµών και συνδέσµων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και τ’ όνοµά του κατατάσσεται στο International Who Is Who Of Professionals.

Έχει κάνει διαλέξεις και έχει γράψει πολλά οικονομικά άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δρ. Δημήτρης-Αντώνης Μανιατάκης
Πρόεδρος Μανιατακείου Ιδρύματος
τ.  Δ/νων Σύμβουλος ICAP & Δ.Ε.Η. Α.Ε.

Αλλες δρασεις απο: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΙΑΤΑΚΗΣ

ΓΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ

23 Μαΐου 2015
11:00 - 11:50
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ