ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το προγραμμα του τριημερου

Παρασκευη
22 Μαΐου 2015
Σαββατο
23 Μαΐου 2015
Κυριακη
24 Μαΐου 2015

ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΣ. ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΣΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΚΑΙ ΦΟΥΡΝΙΣΤΑ ΛΑΛΑΓΓΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

Ο γνωστός Chef Βησσαρίων Παρθένης και η ομάδα του UCOOK προσκαλούν τους μικρούς Chefs σε ένα συναρπαστικό βιωματικό εργαστήριο μαγειρικής για παιδιά σχολικής ηλικίας εμπνευσμένο από νόστιμες παιχνιδοσυνταγές.
ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ ΠΑΡΘΕΝΗΣ

ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΣ. Ο ΒΙΤΑ ΚΑΙ Η ΜΙΝΙ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΜΙΑ ΒΙΤΑΜΙΝΗ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΛΙΒΑΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΝΑΝΕΔΑΚΗ

Ο Βίτα ένα όμορφο μα ζωηρό αγόρι και η αδελφή του η Μίνι, γλυκιά αλλά ατακτούλα μπλέκουν σε μια περιπέτεια, με την κυρία Καλή Υγεία να θέλει να τους προστατεύσει...
περισσότερα
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΝΑΝΕΔΑΚΗ

ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΣ. Ο ΤΖΑΚ ΚΑΙ Η ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΟΛΑΝΤΑ ΤΣΙΑΜΠΟΚΑΛΟΥ

Όσα θέλατε να μάθετε και δεν τολμούσατε να ρωτήσετε σχετικά με την φασολάδα και όχι μόνο αναλαμβάνει να σας τα εξηγήσει με χιούμορ, κέφι και χωρίς λιπαρά, η συγγραφέας Γιολάντα...
περισσότερα
ΓΙΟΛΑΝΤΑ ΤΣΙΑΜΠΟΚΑΛΟΥ

ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΣ. ΤΟ ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΟ ΤΕΡΑΤΑΚΙ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΜΙΝΩΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΚΑΔΑΚΗ

To Στρουμπουλό Τερατάκι αγαπάει τα γλυκά, τις λιχουδιές, τις νοστιμιές και κάθε φαγητό. Με λίγα λόγια είναι λαίμαργο και δεν του αρέσουν καθόλου τα φρούτα και τα λαχανικά! Όταν όμως...
περισσότερα
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΚΑΔΑΚΗ

ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΣ. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ «ΚΑΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΦΑΓΗΤΟΥ ΧΑΜΕΝΗ»

Πώς ψωνίζουμε; Τί είναι τα άσχημα φρούτα και λαχανικά; Πώς διαβάζουμε τις ετικέτες των τροφίμων; Πώς τακτοποιούμε το ψυγείο μας; Προβληματιζόμαστε για το θέμα της σπατάλης του φαγητού, αναζητούμε λύσεις...
περισσότερα
ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

THE LONELY PLANET OMELEΤTE SHOP Charlie White, Stewart Allan |Documentary short | ΙΝΔΙΑ | 2014 | 6 min 33 sec ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ The Lonely Planet Omelette Shop: μια...
περισσότερα

Η ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΛΑΓΓΑ

Η γνωστή μαγείρισσα από την Αρκαδία, Αναστασία Λάγγα, παρουσιάζει πρόγραμμα εμπνευσμένο από τον φετινό Τιμώμενο Γαστρονομικό μας Προορισμό και την παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής: Αρκαδιανή γιαουρτόπιτα.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΛΑΓΓΑ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ TREE HOUSES

TREE HOUSES – THE ANTIDOTE TO THE CRISIS? ΑΝΝΕΤΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ |DOCUMENTARY SHORT | ΕΛΛΑΔΑ | 2013 | 20 min Ο Σωτήρης Μαρίνης είναι ένας ονειροπόλος. Θέλει να δημιουργήσει ένα πολιτιστικό...
περισσότερα

CHEF IN RESIDENCE ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΑΚΑΣ

Ο Γιάννης Μαράκας, Chef του ξενοδοχείου Κυρίμαι στον Γερολιμένα Μάνης, παρουσιάζει μια συνταγή εμπνευσμένη από την Πελοπόννησο, τον φετινό Τιμώμενο Γαστρονομικό μας προορισμό. Σύγκλινο Μάνης σε κενός αέρος με καπνιστό...
περισσότερα
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΑΚΑΣ

ΠΡΟΒΟΛH ΤΑΙΝIΑΣ Ο ΧΡΥΣΟΣ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Ο Χρυσός της Αργολίδας του Γιώργου Ζέρβα Γιώργος Ζέρβας |Ντοκιμαντέρ| ΕΛΛΑΔΑ | 2009 | 60 min Αγάπη για το πορτοκάλι, αλλά και πόνος για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα. Οι...
περισσότερα

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΛΑΚΩΝΙΚΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ

Θεματικό εργαστήριο λακωνικών γεύσεων από τους παραγωγούς – μέλη της Γιορτής Ελιάς και Λαδιού στη Σελλασία Λακωνίας

ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΕΛΑΝΑ ΖΩΜΟ

This is Sparta! Ο Chef Σταμάτης Τσίλιας παρουσιάζει ένα συναρπαστικό πρόγραμμα γευσιγνωσίας συνδυάζοντας τις σύγχρονες υπερτροφές της Πελοποννησιακής γης.
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΤΣΙΛΙΑΣ

ΠΡΟΒΟΛΗ HORS D’OEUVRE, VERRÜCKT: THE SNAIL FARMER OF VIENNA

Verrückt: The Snail Farmer of Vienna Kevin Longa| Documentary short| Αυστρία| 2015 | 6 min 33 sec Πανελλήνια πρώτη προβολή Ένας άνδρας αφήνει τη δουλειά του στην ΙΒΜ για να...
περισσότερα

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ SLOW FOOD STORY

SLOW FOOD STORY Stefano Sardo |DOCUMENTARY | ΙΤΑΛΙΑ | 2013 | 73 min Το ντοκιμαντέρ αφηγείται την ιστορία του κινήματος Slow Food και του χαρισματικού εμπνευστή και ιδρυτή του, Ιταλού...
περισσότερα

CHEF ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΟΚΑΣ

Ο Γιάννης Λιόκας, Executive Chef του εστιατορίου St’ Astra του ξενοδοχείου Radisson Blu Park παρουσιάζει ένα απολαυστικό πρόγραμμα γευσιγνωσίας: Μπακαλιάρο σε εικονική κρούστα από κάρβουνο, AIOLI και κρέμα Παντζαριού.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΟΚΑΣ

THE ‘ANAMA CONCEPT – A CONTEMPORARY WINE CONCEPT

Οι δημιουργοί του The ‘Anama Concept Λευτέρης Μοχιανάκης (Οινολόγος) και Χριστίνα Αποστόλου (Σχεδιάστρια), παρουσιάζουν τις βασικές αξίες & αρχές πάνω στις οποίες στήθηκε το brand, τη συνεισφορά του καθενός χωριστά,...
περισσότερα
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΟΧΙΑΝΑΚΗΣ

FEATURE ARTISTS – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ PERENNIAL PLATE ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥΣ

Κάθε χρόνο στο ειδικό αφιέρωμα του AICFF με τίτλο AICFF FEATURE ARTISTS, προβάλλουμε το έργο επιλεγμένων δημιουργών που μας εμπνέουν με τις ιστορίες και τις εικόνες που συνθέτουν και μας...
περισσότερα

CHEF IN RESIDENCE ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΕΡΓΑΔΟΣ

Ο γνωστός pastry Chef Χρήστος Βεργάδος παρουσιάζει ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο από την Πελοπόννησο:  Μιλφειγ μπακλαβάς σε σούπα πορτοκαλιού
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΕΡΓΑΔΟΣ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΜΗΤΣΙΓΚΑΝ – ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΟΥ ΚΙΜΩΝΑ ΤΣΑΚΙΡΗ

ΜΗΤΣΙΓΚΑΝ – ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΙΜΩΝ ΤΣΑΚΙΡΗΣ | ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ | ΕΛΛΑΔΑ| 2015 | 60 min Ο Δημήτρης Τσίγγανος (γνωστός και ως «Μήτσιγκαν») είναι ένας Έλληνας «καουμπόι», ιδιοκτήτης μιας από τις...
περισσότερα

ΠΡΟΒΟΛΗ HORS D’OEUVRE, DABBAWALLA

DABBAWALLA DANIEL KLEIN, MIRRA FINE – THE PERENNIAL PLATE |DOCUMENTARY SHORT| ΙΝΔΙΑ| 2013| 3 min 51 sec Πανευρωπαϊκή πρώτη προβολή Κάθε μέρα στη Βομβάη, 4000 άνδρες με λευκά ρούχα και...
περισσότερα

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ THE LUNCHBOX

THE LUNCHBOX RITESH BATRA|ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ | ΙΝΔΙΑ| 2013 | 104 min Ένα επιδέξιο και γοητευτικό κινηματογραφικό ντεμπούτο από τον Ritesh Batra. Τέλεια ισορροπία κομψότητας και συναισθηματισμού. New York Times Άψογα εκτελεσμένο...
περισσότερα

ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΣ. ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΣΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΚΑΙ ΦΟΥΡΝΙΣΤΑ ΛΑΛΑΓΓΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

Ο γνωστός Chef Βησσαρίων Παρθένης και η ομάδα του UCOOK προσκαλούν τους μικρούς Chefs σε ένα συναρπαστικό βιωματικό εργαστήριο μαγειρικής για παιδιά σχολικής ηλικίας εμπνευσμένο από νόστιμες παιχνιδοσυνταγές.
ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ ΠΑΡΘΕΝΗΣ

ΈΝΑΡΞΗ – ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Καλωσόρισμα από τον Γιάννη Γουρτζελά, Διοργανωτή Ημερών Γαστρονομίας Χαιρετισμοί επίσημων προσκεκλημένων Ομιλία Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη      
ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ

ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΣ. ΕΛΙΤΣΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΛΙΒΑΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΘΕΟΧΑΡΗ

Ένα παραμύθι για την ελιά. Ένα παραμύθι σαν τα παλιά. Ήρωες …άνθρωποι στην αιώνια πάλη για επιβίωση, δέντρα φορείς σοφίας, πουλιά αγγελιοφόροι μηνυμάτων, νεράιδες με ανθρώπινη λαλιά. Και στη μέση...
περισσότερα
ΖΩΗ ΘΕΟΧΑΡΗ

Ο ΕΡΩΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ – ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ

Ο ερωτισμός της γεύσης στα τραγούδια και την παράδοση του Μωριά – Μουσική αφήγηση      

ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΣ. MAMA KNOWS SEMINARS ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΜΙΣ ΚΑΡΔΙΟΛΑΚΑ

Η Θέμις Καρδιόλακα, συγγραφέας των βιβλίων «Μαμά δεν τρώω πράσινα», και «Όχι πια γλουτένη μαμά» των εκδόσεων Μίνωας, παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά και γονείς για την ισορροπημένη,...
περισσότερα
ΘΕΜΙΣ ΚΑΡΔΙΟΛΑΚΑ

ΓΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ

Key note speakers: Λευτέρης Λαζάρου, chef & ιδιοκτήτης του εστιατορίου ΒΑΡΟΥΛΚΟ SEASIDE Ντίνα Νικολάου, chef Δημήτρης Μανιατάκης, Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Kingston, Πρόεδρος Μανιατάκειου Ιδρύματος Αντωνία Τριχοπούλου, ιατρός βιοπαθολόγος, έχει ...
περισσότερα
ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΜΙΛΤΟΣ ΚΑΡΟΥΜΠΑΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΙΑΤΑΚΗΣ
ΑΝΤΩΝΙΑ ΤΡΙΧΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΣ. ΤΟ ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΟ ΤΕΡΑΤΑΚΙ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΜΙΝΩΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΚΑΔΑΚΗ

To Στρουμπουλό Τερατάκι αγαπάει τα γλυκά, τις λιχουδιές, τις νοστιμιές και κάθε φαγητό. Με λίγα λόγια είναι λαίμαργο και δεν του αρέσουν καθόλου τα φρούτα και τα λαχανικά! Όταν όμως...
περισσότερα
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΚΑΔΑΚΗ

ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΣ. ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΕΛΛΥ ΑΛΧΑΝΑΤΗ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΜΙΝΩΑΣ

Πόσο όμορφο θα ήτανε να μεγαλώναμε τα παιδάκια μας σε μια πόλη ονειρικά πλασμένη.. Πόσο ασφαλείς θα νιώθαμε αν ξέραμε ότι θα είναι πάντα καλά, μακριά από κινδύνους και προβλήματα....
περισσότερα
ΚΕΛΛΥ ΑΛΧΑΝΑΤΗ

Ο ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Key note speakers Κ. Νάντια Σερεμετάκη, ανθρωπολόγος, διεθνώς γνωστή για το συγγραφικό έργο της που επικεντρώνεται στις Αισθήσεις και την Νότια Πελοπόννησο. Διδάσκει στο Παν/μιο Πελοποννήσου και είναι  η δημιουργός...
περισσότερα
ΛΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΕΜΕΝΗΣ
Κ. ΝΑΝΤΙΑ ΣΕΡΕΜΕΤΑΚΗ
ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ
ΕΡΣΗ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΥ

CHEF IN RESIDENCE ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΚΚΑΛΑΣ

Ο Executive Chef από την Αρκαδία, Παναγιώτης Κοκκάλας, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα γευσιγνωσίας εμπνευσμένο από την παραδοσιακή κουζίνα της Πελοποννήσου τον φετινό γαστρονομικό μας προορισμό: Χυλοπίτες φρέσκες τσουχτές με Κόκορα μπαρδουνιώτικο.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΚΚΑΛΑΣ

ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΣ. Ο ΤΖΑΚ ΚΑΙ Η ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΟΛΑΝΤΑ ΤΣΙΑΜΠΟΚΑΛΟΥ

Όσα θέλατε να μάθετε και δεν τολμούσατε να ρωτήσετε σχετικά με την φασολάδα και όχι μόνο αναλαμβάνει να σας τα εξηγήσει με χιούμορ, κέφι και χωρίς λιπαρά, η συγγραφέας Γιολάντα...
περισσότερα
ΓΙΟΛΑΝΤΑ ΤΣΙΑΜΠΟΚΑΛΟΥ

TA SUPER FOODS ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΥΠΕΡ-ΤΡΟΦΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗΣ ΓΗΣ

Key note speakers: Δημήτρης Κουρέτας, Καθηγητής Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, τίτλος εισήγησης: Βιολογική δράση του φραγκόσυκου Θεοδώρα Καλογεράκου, διατροφολόγος – Καθηγήτρια στον εκπαιδευτικό όμιλο LE MONDE Ηλίας Αναστασιάδης, chef, καθηγητής στον Εκπαιδευτικό...
περισσότερα
ΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΟΥ
ΗΛΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΡΕΤΑΣ

ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΣ. ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ LETS GO GREEN

Βιωματικό εργαστήριο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για παιδιά. Στο εργαστήριο κομποστοποίησης του letsgogreen.gr, ο «Γεώ» ο γεωσκώληκας υπεύθυνος κομποστοποίησης εκπαιδεύει τους μικρούς του φίλους και τους μαθαίνει πώς μπορούν ανακυκλώνοντας τα οργανικά...
περισσότερα

CHEF IN RESIDENCE ΈΛΕΝΑ ΜΠΑΡΜΠΕΑ

Η γνωστή chef Έλενα Μπαρμπέα, παρουσιάζει ένα απολαυστικό πρόγραμμα γευσιγνωσίας εμπνευσμένο από την Πελοπόννησο τον φετινό Τιμώμενο Γαστρονομικό μας Προορισμό: Μανιάτικη μαραθόπιτα και τραβηχτή της Μάνης.
ΕΛΕΝΑ ΜΠΑΡΜΠΕΑ

Ο ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Key note speakers: Θανάσης Παπαϊωάννου, δημιουργός των κρασιών του «Κτήματος Παπαϊωάννου». Έχει συγγράψει βιβλίο αμπελουργίας, έχουν δημοσιευτεί δεκάδες μελέτες αμπελοοινικού και οικονομικού ενδιαφέροντος. Τίτλος ομιλίας: Αμπελώνας Πελοποννήσου Χάρις Καλλιγά, Σπουδές Αρχιτεκτονικής...
περισσότερα
ΝΤΙΝΟΣ ΣΤΕΡΓΙΔΗΣ
ΜΑΝΟΣ ΚΕΝΤΙΚΕΛΕΝΗΣ
ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
ΧΑΡΙΣ ΚΑΛΛΙΓΑ – ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
ΚΙΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗ
ΗΛΙΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΜΑΙΡΗ ΠΑΝΑΓΑΚΟΥ

Ένα ταξίδι μύησης στα μοναδικά Πελοποννησιακά προϊόντα και την κουζίνα της Μάνης, από την Μαίρη Παναγάκου, ιδιοκτήτρια της ξενοδοχειακής μονάδας “Kotronas Bay Bungalows” στον Κότρωνα της Ανατολικής Μάνης, συνεργάτης μεγάλων...
περισσότερα
ΜΑΙΡΗ ΠΑΝΑΓΑΚΟΥ

CHEF ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΤΟΥΝΕΤΑΣ

O γνωστός Chef Μιχάλης Ντουνέτας και καθηγητής του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE, παρουσιάζει ένα απολαυστικό πρόγραμμα γευσιγνωσίας εμπνευσμένο από την Πελοπόννησο τον φετινό  μας Τιμώμενο Γαστρονομικό Προορισμό.  
ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΤΟΥΝΕΤΑΣ

Ο ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Key Note speakers: Κίμων Τσακίρης, βραβευμένος σκηνοθέτης, σεναριογράφος, παραγωγός, το βραβευμένο του ντοκιμαντέρ «Μήτσιγκαν – Ομορφιές και Δυσκολίες» προβάλλεται στο φετινό πρόγραμμα του AICFF Τζίνα Πετροπούλου, σκηνοθέτης, παραγωγός, ιδρύτρια και...
περισσότερα
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΔΗΣ
ΤΖΙΝΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΙΜΩΝ ΤΣΑΚΙΡΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΕΡΒΑΣ

ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Key note speakers: Πάνος Πούλος, Πρόεδρος Ένωσης Αγροτουρισμού Πελοποννήσου Γιώργος Καραμπάτος, Ειδικός σε θέματα τουριστικού και δικτυακού marketing, εμπνευστής και εκτελεστικός διευθυντής των πολιτιστικών διαδρομών «Δρόμοι της Ελιάς». Τίτλος εισήγησης:...
περισσότερα
ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΡΑΒΟΥΛΗΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΖΑΓΑΚΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΧΑΡΗΣ ΚΑΛΠΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΟΣ

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Θεματικό εργαστήριο γευσιγνωσίας ελαιόλαδου από τους παραγωγούς – μέλη της Γιορτής Ελιάς και Λαδιού στη Σελλασία Λακωνίας

CHEF IN RESIDENCE ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΑΡΜΠΕΑΣ

Ο Στέλιος Μπαρμπέας, Executive Chef στο εστιατόριο Yiamas gastro bar  του ’Elite City Resort  στην Καλαμάτα παρουσιάζει ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο από την Πελοπόννησο των φετινό μας Τιμώμενο Γαστρονομικό Προορισμό: Κανελόνι...
περισσότερα
ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΑΡΜΠΕΑΣ

ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ CORINTHIAN CLUSTER

Key note speakers: Σωτήρης Γκατζιούφας, Πρόεδρος του Δικτύου Νέων Επιχειρηματιών Κορινθίας -Corinthian Cluster Σύλβια Καραντάνη, μέλος Corinthian Cluster Πάνος Κλουτσινιώτης, συνιδρυτής της Melissi&Co (Ladolea Olive Oil) Θοδωρής Κοντογιάννης, Kontogiannis Family Γιώργος Μάζος,...
περισσότερα
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΣΥΛΒΙΑ ΚΑΡΑΝΤΑΝΗ
ΠΑΝΟΣ ΚΛΟΥΤΣΙΝΙΩΤΗΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΥ APERITIVO

Η σειρά των λικέρ της εταιρίας Finest Roots σε συνεργασία με τον γνωστό bartender Χρήστο Αξαρλή παρουσιάζουν στα πλάισια του προγράμματος Πελοπόννησος Τιμώμενος Γαστρονομικός Προορισμός ένα μοναδικό σεμινάριο με θέμα...
περισσότερα
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΞΑΡΛΗΣ

CHEF IN RESIDENCE ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΕΜΕΝΗΣ

Ο Δημήτρης Μελεμενής, Executive chef, Starwood Hotels & Resorts Costa Navarino, παρουσιάζει μια συνταγή εμπνευσμένη από την Πελοπόννησο, τον φετινό Τιμώμενο Γαστρονομικό μας προορισμό.  
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΕΜΕΝΗΣ

WE DO LOCAL – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΙΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

We do local. Ή αλλιώς διαδίδοντας τα τοπικά ήθη και έθιμα. Παρουσιάζοντας την τοπική κουζίνα. Υποστηρίζοντας τους τοπικούς παραγωγούς, με σεβασμό στο περιβάλλον και την αειφορία. Στηρίζοντας το τοπικό εργατικό...
περισσότερα
ΣΩΤΗΡΗΣ Δ. ΜΠΑΜΠΑΓΙΟΥΡΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ Β. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΛΟΒΕΡΟΥ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΡΤΕΣΗΣ

CHEF ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΡΙΒΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ CINCO

Ένα ταξίδι στις γεύσεις, στους τόπους και στον χρόνο. Ο ταλαντούχος σεφ που έχει μαθητεύσει δίπλα στον Ferran Adria και «παντρεύει» τις γεύσεις, θα μας παρουσιάσει ένα πρόγραμμα που «θυμίζει...
περισσότερα
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΡΙΒΕΣΗΣ

ΤΟ ΑΜΠΑΡΙ ΤΟΥ ΝΩΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΕΚΜΕΚΤΣΙΟΓΛΟΥ

Ένα συναρπαστικό αφηγηματικό ταξίδι μύησης στον πολιτισμό και τις γεύσεις της Ανατολής από την γνωστή μαγείρισσα Μαρία Εκμεκτσίογλου που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κωσταντινούπολη, η οποία παράλληλα θα παρουσιάσει στο...
περισσότερα
ΜΑΡΙΑ ΕΚΜΕΚΤΣΙΟΓΛΟΥ

ΠΡΟΒΟΛΗ HORS D’OEUVRE, WATERMELON

WATERMELON Tato Kotetishvili | Μυθοπλασία| Πολωνία| 2012 | 10 min Κάπου πέρα από τις συνηθισμένες διαδρομές, πολύ μακριά απ’ τις μεγάλες πόλεις, ένας άντρας τοποθετεί το περίπτερό του, πωλώντας καρπούζια....
περισσότερα

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ CHEF

CHEF Σκηνοθεσία: Tζον Φαβρό, Πρωταγωνιστές: Τζον Φαβρό, Σοφία Βεργκάρα, Τζον Λεγκουιζάμο, Σκάρλετ Γιόχανσον, Όλιβερ Πλατ, Μπόμπι Κανάβαλε, Ντάστιν Χόφμαν, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ Μετά από μια παρεξήγηση που θα πάρει μεγάλες...
περισσότερα

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΥ ΟΙΝΟΥ

Ένα ευχάριστο μουσικό διάλειμμα με την υπογραφή της KAFKA στην επιμέλεια της μουσικής, για να γνωριστούμε και να διασκεδάσουμε με γεύσεις και αρώματα  από τα εξαίρετα αποστάγματα του Πελοποννησιακό αμπελώνα.

ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΣ. ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΣΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΚΑΙ ΦΟΥΡΝΙΣΤΑ ΛΑΛΑΓΓΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

Ο γνωστός Chef Βησσαρίων Παρθένης και η ομάδα του UCOOK προσκαλούν τους μικρούς Chefs σε ένα συναρπαστικό βιωματικό εργαστήριο μαγειρικής για παιδιά σχολικής ηλικίας εμπνευσμένο από νόστιμες παιχνιδοσυνταγές.
ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ ΠΑΡΘΕΝΗΣ

ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΣ. ΤΟ ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΟ ΤΕΡΑΤΑΚΙ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΜΙΝΩΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΚΑΔΑΚΗ

To Στρουμπουλό Τερατάκι αγαπάει τα γλυκά, τις λιχουδιές, τις νοστιμιές και κάθε φαγητό. Με λίγα λόγια είναι λαίμαργο και δεν του αρέσουν καθόλου τα φρούτα και τα λαχανικά! Όταν όμως...
περισσότερα
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΚΑΔΑΚΗ

ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΣ. MAMA KNOWS SEMINARS ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΜΙΣ ΚΑΡΔΙΟΛΑΚΑ

Η Θέμις Καρδιόλακα, συγγραφέας των βιβλίων «Μαμά δεν τρώω πράσινα», και «Όχι πια γλουτένη μαμά» των εκδόσεων Μίνωας, παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά και γονείς για την ισορροπημένη,...
περισσότερα
ΘΕΜΙΣ ΚΑΡΔΙΟΛΑΚΑ

ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΣ. ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΕΛΛΥ ΑΛΧΑΝΑΤΗ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΜΙΝΩΑΣ

Πόσο όμορφο θα ήτανε να μεγαλώναμε τα παιδάκια μας σε μια πόλη ονειρικά πλασμένη.. Πόσο ασφαλείς θα νιώθαμε αν ξέραμε ότι θα είναι πάντα καλά, μακριά από κινδύνους και προβλήματα....
περισσότερα
ΚΕΛΛΥ ΑΛΧΑΝΑΤΗ

ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΣ. ΦΡΑΟΥΛΕΣ, ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΜΕΛΙ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΛΙΒΑΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΑΝΑ ΔΑΝΕΖΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΡΙΚΑ ΠΑΠΑΒΕΝΕΤΙΟΥ

Ένα γλυκό παραμύθι που δείχνει στα παιδιά, με τρόπο διασκεδαστικό, την αξία της σωστής διατροφής. Όλα κυλούσαν ανέμελα στη Χώρα της Ροδαλής Χαράς. Οι κάτοικοι περνούσαν τη ζωή τους, με...
περισσότερα
ΕΡΡΙΚΑ ΠΑΠΑΒΕΝΕΤΙΟΥ
ΛΙΑΝΑ ΔΕΝΕΖΑΚΗ

ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΣ. ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΗ

Μέσα από ένα 15 λεπτο βιωματικό εργαστήρι, τα παιδιά μαθαίνουν τι είναι ο σπόρος, σε ποιο μέρος του φυτού κρύβεται, ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους και η διατροφική τους αξία....
περισσότερα
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΗ

ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ LETS GO GREEN

Βιωματικό εργαστήριο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για παιδιά. Στο εργαστήριο κομποστοποίησης του letsgogreen.gr, ο «Γεώ» ο γεωσκώληκας υπεύθυνος κομποστοποίησης εκπαιδεύει τους μικρούς του φίλους και τους μαθαίνει πώς μπορούν ανακυκλώνοντας τα οργανικά...
περισσότερα

FEATURE ARTISTS – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ PERENNIAL PLATE

THE TRUFFLE HUNTERS Πανευρωπαϊκή πρώτη προβολή DANIEL KLEIN, MIRRA FINE, THE PERENNIAL PLATE |DOCUMENTARY SHORT| ΙΤΑΛΙΑ| 2013| 5 min Οι ντόπιοι κάτοικοι στο Marche της Ιταλίας τρώνε τρούφες από τότε...
περισσότερα

CHEF IN RESIDENCE ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΨΑΣ

Ο Γιώργος Χάψας, Chef του εστιατορίου Κινστέρνα στην Μονεμβασιά, παρουσιάζει μια συνταγή εμπνευσμένη από την Πελοπόννησο, τον φετινό Τιμώμενο Γαστρονομικός μας προορισμό: Παραδοσιακό τραχανότο με κρέμα παντζαριού, καπνιστό σύγκλινο Μονεμβασιάς...
περισσότερα
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΨΑΣ

ΠΡΟΒΟΛΗ HORS D’OEUVRE, THE FLOWER OF CORN

THE FLOWER OF CORN ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ PERENNIAL PLATE Πανευρωπαϊκή πρώτη προβολή THE PERENNIAL PLATE |DOCUMENTARY SHORT | ΜΕΞΙΚΟ | 2014 | 6 min Ερευνώντας ιστορίες του Μεξικού, αρκετοί...
περισσότερα

FOOD COMMUNITIES: SUSTAINABLE FOOD PRACTICES

Key note speakers: Γιώργος Κεράνης, Επιστημονικός συνεργάτης της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του Δήμου Αθηναίων. Τίτλος εισήγησης: Διατροφική Πολιτική και Βιώσιμα αγροδιατροφικά συστήματα: η εμπειρία της Αθήνας. Ari...
περισσότερα
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΕΡΑΝΗΣ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΤΖΕΛΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
ARI VEZENE

ΠΡΟΒΟΛΗ DESSERT SHORT, AN ACT OF RESISTANCE

AN ACT OF RESISTANCE ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ PERENNIAL PLATE Πανευρωπαϊκή πρώτη προβολή DANIEL KLEIN, MIRRA FINE |DOCUMENTARY SHORT| ΜΕΞΙΚΟ| 2014| 4 min Στο Μεξικό, η σοκολάτα δεν είναι απλώς μια...
περισσότερα

CHEF ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΡΗΣ

O Βασίλης Πορής, Chef και καθηγητής στον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE παρουσιάζει πρόγραμμα γευσιγνωσίας εμπνευσμένο από την Πελοπόννησο τον φετινό μας Τιμώμενο Γαστρονομικό Προορισμό.  
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΡΗΣ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΝΟΣ ΠΙΑΤΟΥ

Μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση για τη σχέση της μαγειρικής και της αρχιτεκτονικής σύνθεσης από τον εικαστικό Αλέξανδρο Ψυχούλη, Αναπληρωτή  Καθηγητή Τέχνης και Τεχνολογίας, στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον...
περισσότερα
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΡΙΒΕΣΗΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΨΥΧΟΥΛΗΣ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΑ DELI ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Μια επίκαιρη συζήτηση με στόχο την παρουσίαση επιτυχημένων παραδειγμάτων ελληνικών deli στο εξωτερικό που τα τελευταία χρόνια ανοίγουν το ένα μετά το άλλο σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης και της...
περισσότερα
ΝΕΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΓΡΗΓΟΡΗ ΒΑΙΤΣΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΟΚΟΛΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΝΥΦΟΥΔΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΧΟΙΡΟΣΦΑΓΙΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΣΤΙΣ ΚΟΥΖΙΝΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Θεματικό εργαστήριο γευσιγνωσίας από τους παραγωγούς – μέλη της Γιορτής Ελιάς και Λαδιού στη Σελλασία Λακωνίας

PASTRY CHEF ΕΒΙΤΑ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Η γνωστή pastry chef του JoyTv Εβίτα Παπαχαραλάμπους παρουσιάζει μια συναρπαστική σύνθεση εμπνευσμένη από την Πελοποννησιακή γη: Επιδόρπιο με βύσσινα και κατσικίσιο τυρί.
ΕΒΙΤΑ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ: FOOD STYLING & PHOTOGRAPHY WORKSHOP ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ MAINTANOS.COM

Η φετινή οπτική ταυτότητα των Ημερών Γαστρονομίας βασίστηκε στο εκπληκτικό Πελοποννησιακό Τραπέζι που έστησε και φωτογράφησε η δημιουργική ομάδα του Maintanos.com Δανάη Ίσαρη, φωτογράφος και Marko Rossi chef, food stylist. Οι...
περισσότερα

ΠΡΟΒΟΛΗ HORS D’OEUVRE, THE IMPORTANCE OF BEING BASQUE

THE IMPORTANCE OF BEING BASQUE – Opening of the Discussion Panel Πανευρωπαϊκή πρώτη προβολή DANIEL KLEIN, MIRRA FINE – THE PERENNIAL PLATE |DOCUMENTARY SHORT| ΙΣΠΑΝΙΑ| 2013| 6 min 30 sec...
περισσότερα

SAN SEBASTIAN: CULINARY CASE STUDY

Μια μικρή ακριτική πόλη στην χώρα των Βάσκων, απέχοντας 12 μόλις χιλιόμετρα από τα Γαλλικά σύνορα. κατάφερε να αποτελέσει το γαστρονομικό φαινόμενο του πλανήτη. Τα εστιατόρια της βρίσκονται τα τελευταία...
περισσότερα
DANIEL LOPEZ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΡΙΒΕΣΗΣ
CLEMENTE PINEDO
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ

CHEF IN RESIDENCE ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΚΩΣΤΑΚΟΣ

Ο γνωστός Chef του Bill & Coo Αθηναγόρας Κωστάκος που κατάγεται από την Λακωνία παρουσιάζει hotdog με καλαμάρι και μαγιονέζα σκόρδου
ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΚΩΣΤΑΚΟΣ

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

SWEET DREAMS KIRSTEN LEPORE| ANIMATED SHORT | ΗΠΑ | 2014 | 10  min Αυτό το όμορφο animation film δημιουργήθηκε σχεδόν εξολοκλήρου από πραγματική τροφή. Αφηγείται την ιστορία ενός σκληρά εργαζόμενου...
περισσότερα

ΠΡΟΒΟΛΗ HORS D’OEUVRE, THE VOICES OF SILENCE

THE VOICES OF SILENCE Πάμελα Στεφανοπούλου | Animated short | Ελλάδα | 2012 | 2 min Οι λέξεις που χρησιμοποιούνται για να κατονομάσουν ένα πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σημαντικές. Ας σκύψουμε...
περισσότερα

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ RED OBSESSION

RED OBSESSION David Roach, Warwick Ross|Ντοκιμαντέρ | Αυστραλία| 2013 | 75 min Τι είναι αυτό που έχει κάνει το κρασί του Μπορντό να ξεχωρίζει εδώ και αιώνες; Συνώνυμο του πλούτου...
περισσότερα

ΑΡΜΟΝΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΩΝ ΤΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙΩΝ

Εργαστήριο γευσιγνωσίας από τον Δημήτρη Μελεμενή executive chef και τον Μάνο Κεντικελένη sommelier, Starwood Hotels & Resorts Costa Navarino.  
ΜΑΝΟΣ ΚΕΝΤΙΚΕΛΕΝΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΕΜΕΝΗΣ

SWEET & SKINNY ΑΠΟ ΤΗΝ MARISA CHURCHILL – ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ

Η γνωστή pastry chef ανεβαίνει στα decks του live cooking stage των Ημερών Γαστρονομίας και παρουσιάζει ένα συναρπαστικό Sweet & Skinny set επιδόρπιων πιάτων εμπνευσμένων από την ομορφιά του πελοποννησιακού...
περισσότερα
MARISA CHURCHILL

THE ART OF FOOD BLOGGING – Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ BLOGS

Μας εμπνέουν, μας ενημερώνουν και μας ταξιδεύουν στον συναρπαστικό κόσμο των γεύσεων αλλά και μας μυούν σε μια διαφορετική προσέγγιση του διατροφικού μας πολιτισμού. Θέλει τέχνη και γνώση η μαγειρική...
περισσότερα
ΞΑΝΘΗ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΖΥΜΟΥΡΗΣ
ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ
ΚΑΤΕΡIΝΑ ΝΤΕΛΗΔHΜΟΥ
ΜΑΡΙΛΟΥ ΠΑΝΤΑΚΗ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ STREET FOOD PARTY

Στα decks η γνωστή παραγωγός του Galaxy  Έφη Μαλτέζου. Η αυλαία των Ημερών Γαστρονομίας 2015 κλείνει , με χορευτική μουσική, πελοποννησιακές street food γεύσεις από τους chefs Σταμάτη Τσίλια και...
περισσότερα
ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ
CHRIS PARASKEVOPOULOS
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΤΣΙΛΙΑΣ

00 fasa xorigwn NEW