Ο γνωστός Chef Βησσαρίων Παρθένης και η ομάδα του UCOOK προσκαλούν τους μικρούς Chefs σε ένα συναρπαστικό βιωματικό εργαστήριο μαγειρικής για παιδιά σχολικής ηλικίας εμπνευσμένο από νόστιμες παιχνιδοσυνταγές.
Ο Βίτα ένα όμορφο μα ζωηρό αγόρι και η αδελφή του η Μίνι, γλυκιά αλλά ατακτούλα μπλέκουν σε μια περιπέτεια, με την κυρία Καλή Υγεία να θέλει να τους προστατεύσει... περισσότερα
Όσα θέλατε να μάθετε και δεν τολμούσατε να ρωτήσετε σχετικά με την φασολάδα και όχι μόνο αναλαμβάνει να σας τα εξηγήσει με χιούμορ, κέφι και χωρίς λιπαρά, η συγγραφέας Γιολάντα... περισσότερα
To Στρουμπουλό Τερατάκι αγαπάει τα γλυκά, τις λιχουδιές, τις νοστιμιές και κάθε φαγητό. Με λίγα λόγια είναι λαίμαργο και δεν του αρέσουν καθόλου τα φρούτα και τα λαχανικά! Όταν όμως... περισσότερα
Πώς ψωνίζουμε; Τί είναι τα άσχημα φρούτα και λαχανικά; Πώς διαβάζουμε τις ετικέτες των τροφίμων; Πώς τακτοποιούμε το ψυγείο μας; Προβληματιζόμαστε για το θέμα της σπατάλης του φαγητού, αναζητούμε λύσεις... περισσότερα
THE LONELY PLANET OMELEΤTE SHOP Charlie White, Stewart Allan |Documentary short | ΙΝΔΙΑ | 2014 | 6 min 33 sec ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ The Lonely Planet Omelette Shop: μια... περισσότερα
Η γνωστή μαγείρισσα από την Αρκαδία, Αναστασία Λάγγα, παρουσιάζει πρόγραμμα εμπνευσμένο από τον φετινό Τιμώμενο Γαστρονομικό μας Προορισμό και την παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής: Αρκαδιανή γιαουρτόπιτα.
TREE HOUSES – THE ANTIDOTE TO THE CRISIS? ΑΝΝΕΤΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ |DOCUMENTARY SHORT | ΕΛΛΑΔΑ | 2013 | 20 min Ο Σωτήρης Μαρίνης είναι ένας ονειροπόλος. Θέλει να δημιουργήσει ένα πολιτιστικό... περισσότερα
Ο Γιάννης Μαράκας, Chef του ξενοδοχείου Κυρίμαι στον Γερολιμένα Μάνης, παρουσιάζει μια συνταγή εμπνευσμένη από την Πελοπόννησο, τον φετινό Τιμώμενο Γαστρονομικό μας προορισμό. Σύγκλινο Μάνης σε κενός αέρος με καπνιστό... περισσότερα
Ο Χρυσός της Αργολίδας του Γιώργου Ζέρβα Γιώργος Ζέρβας |Ντοκιμαντέρ| ΕΛΛΑΔΑ | 2009 | 60 min Αγάπη για το πορτοκάλι, αλλά και πόνος για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα. Οι... περισσότερα
This is Sparta! Ο Chef Σταμάτης Τσίλιας παρουσιάζει ένα συναρπαστικό πρόγραμμα γευσιγνωσίας συνδυάζοντας τις σύγχρονες υπερτροφές της Πελοποννησιακής γης.
Verrückt: The Snail Farmer of Vienna Kevin Longa| Documentary short| Αυστρία| 2015 | 6 min 33 sec Πανελλήνια πρώτη προβολή Ένας άνδρας αφήνει τη δουλειά του στην ΙΒΜ για να... περισσότερα
SLOW FOOD STORY Stefano Sardo |DOCUMENTARY | ΙΤΑΛΙΑ | 2013 | 73 min Το ντοκιμαντέρ αφηγείται την ιστορία του κινήματος Slow Food και του χαρισματικού εμπνευστή και ιδρυτή του, Ιταλού... περισσότερα
Ο Γιάννης Λιόκας, Executive Chef του εστιατορίου St’ Astra του ξενοδοχείου Radisson Blu Park παρουσιάζει ένα απολαυστικό πρόγραμμα γευσιγνωσίας: Μπακαλιάρο σε εικονική κρούστα από κάρβουνο, AIOLI και κρέμα Παντζαριού.
Οι δημιουργοί του The ‘Anama Concept Λευτέρης Μοχιανάκης (Οινολόγος) και Χριστίνα Αποστόλου (Σχεδιάστρια), παρουσιάζουν τις βασικές αξίες & αρχές πάνω στις οποίες στήθηκε το brand, τη συνεισφορά του καθενός χωριστά,... περισσότερα
Κάθε χρόνο στο ειδικό αφιέρωμα του AICFF με τίτλο AICFF FEATURE ARTISTS, προβάλλουμε το έργο επιλεγμένων δημιουργών που μας εμπνέουν με τις ιστορίες και τις εικόνες που συνθέτουν και μας... περισσότερα
ΜΗΤΣΙΓΚΑΝ – ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΙΜΩΝ ΤΣΑΚΙΡΗΣ | ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ | ΕΛΛΑΔΑ| 2015 | 60 min Ο Δημήτρης Τσίγγανος (γνωστός και ως «Μήτσιγκαν») είναι ένας Έλληνας «καουμπόι», ιδιοκτήτης μιας από τις... περισσότερα
DABBAWALLA DANIEL KLEIN, MIRRA FINE – THE PERENNIAL PLATE |DOCUMENTARY SHORT| ΙΝΔΙΑ| 2013| 3 min 51 sec Πανευρωπαϊκή πρώτη προβολή Κάθε μέρα στη Βομβάη, 4000 άνδρες με λευκά ρούχα και... περισσότερα
THE LUNCHBOX RITESH BATRA|ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ | ΙΝΔΙΑ| 2013 | 104 min Ένα επιδέξιο και γοητευτικό κινηματογραφικό ντεμπούτο από τον Ritesh Batra. Τέλεια ισορροπία κομψότητας και συναισθηματισμού. New York Times Άψογα εκτελεσμένο... περισσότερα
Ο γνωστός Chef Βησσαρίων Παρθένης και η ομάδα του UCOOK προσκαλούν τους μικρούς Chefs σε ένα συναρπαστικό βιωματικό εργαστήριο μαγειρικής για παιδιά σχολικής ηλικίας εμπνευσμένο από νόστιμες παιχνιδοσυνταγές.
Ένα παραμύθι για την ελιά. Ένα παραμύθι σαν τα παλιά. Ήρωες …άνθρωποι στην αιώνια πάλη για επιβίωση, δέντρα φορείς σοφίας, πουλιά αγγελιοφόροι μηνυμάτων, νεράιδες με ανθρώπινη λαλιά. Και στη μέση... περισσότερα
Η Θέμις Καρδιόλακα, συγγραφέας των βιβλίων «Μαμά δεν τρώω πράσινα», και «Όχι πια γλουτένη μαμά» των εκδόσεων Μίνωας, παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά και γονείς για την ισορροπημένη,... περισσότερα
Key note speakers: Λευτέρης Λαζάρου, chef & ιδιοκτήτης του εστιατορίου ΒΑΡΟΥΛΚΟ SEASIDE Ντίνα Νικολάου, chef Δημήτρης Μανιατάκης, Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Kingston, Πρόεδρος Μανιατάκειου Ιδρύματος Αντωνία Τριχοπούλου, ιατρός βιοπαθολόγος, έχει ... περισσότερα
To Στρουμπουλό Τερατάκι αγαπάει τα γλυκά, τις λιχουδιές, τις νοστιμιές και κάθε φαγητό. Με λίγα λόγια είναι λαίμαργο και δεν του αρέσουν καθόλου τα φρούτα και τα λαχανικά! Όταν όμως... περισσότερα
Πόσο όμορφο θα ήτανε να μεγαλώναμε τα παιδάκια μας σε μια πόλη ονειρικά πλασμένη.. Πόσο ασφαλείς θα νιώθαμε αν ξέραμε ότι θα είναι πάντα καλά, μακριά από κινδύνους και προβλήματα.... περισσότερα
Key note speakers Κ. Νάντια Σερεμετάκη, ανθρωπολόγος, διεθνώς γνωστή για το συγγραφικό έργο της που επικεντρώνεται στις Αισθήσεις και την Νότια Πελοπόννησο. Διδάσκει στο Παν/μιο Πελοποννήσου και είναι η δημιουργός... περισσότερα
Ο Executive Chef από την Αρκαδία, Παναγιώτης Κοκκάλας, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα γευσιγνωσίας εμπνευσμένο από την παραδοσιακή κουζίνα της Πελοποννήσου τον φετινό γαστρονομικό μας προορισμό: Χυλοπίτες φρέσκες τσουχτές με Κόκορα μπαρδουνιώτικο.
Όσα θέλατε να μάθετε και δεν τολμούσατε να ρωτήσετε σχετικά με την φασολάδα και όχι μόνο αναλαμβάνει να σας τα εξηγήσει με χιούμορ, κέφι και χωρίς λιπαρά, η συγγραφέας Γιολάντα... περισσότερα
Key note speakers: Δημήτρης Κουρέτας, Καθηγητής Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, τίτλος εισήγησης: Βιολογική δράση του φραγκόσυκου Θεοδώρα Καλογεράκου, διατροφολόγος – Καθηγήτρια στον εκπαιδευτικό όμιλο LE MONDE Ηλίας Αναστασιάδης, chef, καθηγητής στον Εκπαιδευτικό... περισσότερα
Βιωματικό εργαστήριο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για παιδιά. Στο εργαστήριο κομποστοποίησης του letsgogreen.gr, ο «Γεώ» ο γεωσκώληκας υπεύθυνος κομποστοποίησης εκπαιδεύει τους μικρούς του φίλους και τους μαθαίνει πώς μπορούν ανακυκλώνοντας τα οργανικά... περισσότερα
Η γνωστή chef Έλενα Μπαρμπέα, παρουσιάζει ένα απολαυστικό πρόγραμμα γευσιγνωσίας εμπνευσμένο από την Πελοπόννησο τον φετινό Τιμώμενο Γαστρονομικό μας Προορισμό: Μανιάτικη μαραθόπιτα και τραβηχτή της Μάνης.
Key note speakers: Θανάσης Παπαϊωάννου, δημιουργός των κρασιών του «Κτήματος Παπαϊωάννου». Έχει συγγράψει βιβλίο αμπελουργίας, έχουν δημοσιευτεί δεκάδες μελέτες αμπελοοινικού και οικονομικού ενδιαφέροντος. Τίτλος ομιλίας: Αμπελώνας Πελοποννήσου Χάρις Καλλιγά, Σπουδές Αρχιτεκτονικής... περισσότερα
Ένα ταξίδι μύησης στα μοναδικά Πελοποννησιακά προϊόντα και την κουζίνα της Μάνης, από την Μαίρη Παναγάκου, ιδιοκτήτρια της ξενοδοχειακής μονάδας “Kotronas Bay Bungalows” στον Κότρωνα της Ανατολικής Μάνης, συνεργάτης μεγάλων... περισσότερα
O γνωστός Chef Μιχάλης Ντουνέτας και καθηγητής του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE, παρουσιάζει ένα απολαυστικό πρόγραμμα γευσιγνωσίας εμπνευσμένο από την Πελοπόννησο τον φετινό μας Τιμώμενο Γαστρονομικό Προορισμό.
Key note speakers: Πάνος Πούλος, Πρόεδρος Ένωσης Αγροτουρισμού Πελοποννήσου Γιώργος Καραμπάτος, Ειδικός σε θέματα τουριστικού και δικτυακού marketing, εμπνευστής και εκτελεστικός διευθυντής των πολιτιστικών διαδρομών «Δρόμοι της Ελιάς». Τίτλος εισήγησης:... περισσότερα
Ο Στέλιος Μπαρμπέας, Executive Chef στο εστιατόριο Yiamas gastro bar του ’Elite City Resort στην Καλαμάτα παρουσιάζει ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο από την Πελοπόννησο των φετινό μας Τιμώμενο Γαστρονομικό Προορισμό: Κανελόνι... περισσότερα
Η σειρά των λικέρ της εταιρίας Finest Roots σε συνεργασία με τον γνωστό bartender Χρήστο Αξαρλή παρουσιάζουν στα πλάισια του προγράμματος Πελοπόννησος Τιμώμενος Γαστρονομικός Προορισμός ένα μοναδικό σεμινάριο με θέμα... περισσότερα
Ο Δημήτρης Μελεμενής, Executive chef, Starwood Hotels & Resorts Costa Navarino, παρουσιάζει μια συνταγή εμπνευσμένη από την Πελοπόννησο, τον φετινό Τιμώμενο Γαστρονομικό μας προορισμό.
We do local. Ή αλλιώς διαδίδοντας τα τοπικά ήθη και έθιμα. Παρουσιάζοντας την τοπική κουζίνα. Υποστηρίζοντας τους τοπικούς παραγωγούς, με σεβασμό στο περιβάλλον και την αειφορία. Στηρίζοντας το τοπικό εργατικό... περισσότερα
Ένα ταξίδι στις γεύσεις, στους τόπους και στον χρόνο. Ο ταλαντούχος σεφ που έχει μαθητεύσει δίπλα στον Ferran Adria και «παντρεύει» τις γεύσεις, θα μας παρουσιάσει ένα πρόγραμμα που «θυμίζει... περισσότερα
Ένα συναρπαστικό αφηγηματικό ταξίδι μύησης στον πολιτισμό και τις γεύσεις της Ανατολής από την γνωστή μαγείρισσα Μαρία Εκμεκτσίογλου που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κωσταντινούπολη, η οποία παράλληλα θα παρουσιάσει στο... περισσότερα
WATERMELON Tato Kotetishvili | Μυθοπλασία| Πολωνία| 2012 | 10 min Κάπου πέρα από τις συνηθισμένες διαδρομές, πολύ μακριά απ’ τις μεγάλες πόλεις, ένας άντρας τοποθετεί το περίπτερό του, πωλώντας καρπούζια.... περισσότερα
CHEF Σκηνοθεσία: Tζον Φαβρό, Πρωταγωνιστές: Τζον Φαβρό, Σοφία Βεργκάρα, Τζον Λεγκουιζάμο, Σκάρλετ Γιόχανσον, Όλιβερ Πλατ, Μπόμπι Κανάβαλε, Ντάστιν Χόφμαν, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ Μετά από μια παρεξήγηση που θα πάρει μεγάλες... περισσότερα
Ένα ευχάριστο μουσικό διάλειμμα με την υπογραφή της KAFKA στην επιμέλεια της μουσικής, για να γνωριστούμε και να διασκεδάσουμε με γεύσεις και αρώματα από τα εξαίρετα αποστάγματα του Πελοποννησιακό αμπελώνα.
Ο γνωστός Chef Βησσαρίων Παρθένης και η ομάδα του UCOOK προσκαλούν τους μικρούς Chefs σε ένα συναρπαστικό βιωματικό εργαστήριο μαγειρικής για παιδιά σχολικής ηλικίας εμπνευσμένο από νόστιμες παιχνιδοσυνταγές.
To Στρουμπουλό Τερατάκι αγαπάει τα γλυκά, τις λιχουδιές, τις νοστιμιές και κάθε φαγητό. Με λίγα λόγια είναι λαίμαργο και δεν του αρέσουν καθόλου τα φρούτα και τα λαχανικά! Όταν όμως... περισσότερα
Η Θέμις Καρδιόλακα, συγγραφέας των βιβλίων «Μαμά δεν τρώω πράσινα», και «Όχι πια γλουτένη μαμά» των εκδόσεων Μίνωας, παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά και γονείς για την ισορροπημένη,... περισσότερα
Πόσο όμορφο θα ήτανε να μεγαλώναμε τα παιδάκια μας σε μια πόλη ονειρικά πλασμένη.. Πόσο ασφαλείς θα νιώθαμε αν ξέραμε ότι θα είναι πάντα καλά, μακριά από κινδύνους και προβλήματα.... περισσότερα
Ένα γλυκό παραμύθι που δείχνει στα παιδιά, με τρόπο διασκεδαστικό, την αξία της σωστής διατροφής. Όλα κυλούσαν ανέμελα στη Χώρα της Ροδαλής Χαράς. Οι κάτοικοι περνούσαν τη ζωή τους, με... περισσότερα
Μέσα από ένα 15 λεπτο βιωματικό εργαστήρι, τα παιδιά μαθαίνουν τι είναι ο σπόρος, σε ποιο μέρος του φυτού κρύβεται, ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους και η διατροφική τους αξία.... περισσότερα
Βιωματικό εργαστήριο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για παιδιά. Στο εργαστήριο κομποστοποίησης του letsgogreen.gr, ο «Γεώ» ο γεωσκώληκας υπεύθυνος κομποστοποίησης εκπαιδεύει τους μικρούς του φίλους και τους μαθαίνει πώς μπορούν ανακυκλώνοντας τα οργανικά... περισσότερα
THE TRUFFLE HUNTERS Πανευρωπαϊκή πρώτη προβολή DANIEL KLEIN, MIRRA FINE, THE PERENNIAL PLATE |DOCUMENTARY SHORT| ΙΤΑΛΙΑ| 2013| 5 min Οι ντόπιοι κάτοικοι στο Marche της Ιταλίας τρώνε τρούφες από τότε... περισσότερα
Ο Γιώργος Χάψας, Chef του εστιατορίου Κινστέρνα στην Μονεμβασιά, παρουσιάζει μια συνταγή εμπνευσμένη από την Πελοπόννησο, τον φετινό Τιμώμενο Γαστρονομικός μας προορισμό: Παραδοσιακό τραχανότο με κρέμα παντζαριού, καπνιστό σύγκλινο Μονεμβασιάς... περισσότερα
THE FLOWER OF CORN ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ PERENNIAL PLATE Πανευρωπαϊκή πρώτη προβολή THE PERENNIAL PLATE |DOCUMENTARY SHORT | ΜΕΞΙΚΟ | 2014 | 6 min Ερευνώντας ιστορίες του Μεξικού, αρκετοί... περισσότερα
Key note speakers: Γιώργος Κεράνης, Επιστημονικός συνεργάτης της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του Δήμου Αθηναίων. Τίτλος εισήγησης: Διατροφική Πολιτική και Βιώσιμα αγροδιατροφικά συστήματα: η εμπειρία της Αθήνας. Ari... περισσότερα
AN ACT OF RESISTANCE ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ PERENNIAL PLATE Πανευρωπαϊκή πρώτη προβολή DANIEL KLEIN, MIRRA FINE |DOCUMENTARY SHORT| ΜΕΞΙΚΟ| 2014| 4 min Στο Μεξικό, η σοκολάτα δεν είναι απλώς μια... περισσότερα
O Βασίλης Πορής, Chef και καθηγητής στον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE παρουσιάζει πρόγραμμα γευσιγνωσίας εμπνευσμένο από την Πελοπόννησο τον φετινό μας Τιμώμενο Γαστρονομικό Προορισμό.
Μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση για τη σχέση της μαγειρικής και της αρχιτεκτονικής σύνθεσης από τον εικαστικό Αλέξανδρο Ψυχούλη, Αναπληρωτή Καθηγητή Τέχνης και Τεχνολογίας, στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον... περισσότερα
Μια επίκαιρη συζήτηση με στόχο την παρουσίαση επιτυχημένων παραδειγμάτων ελληνικών deli στο εξωτερικό που τα τελευταία χρόνια ανοίγουν το ένα μετά το άλλο σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης και της... περισσότερα
Η γνωστή pastry chef του JoyTv Εβίτα Παπαχαραλάμπους παρουσιάζει μια συναρπαστική σύνθεση εμπνευσμένη από την Πελοποννησιακή γη: Επιδόρπιο με βύσσινα και κατσικίσιο τυρί.
Η φετινή οπτική ταυτότητα των Ημερών Γαστρονομίας βασίστηκε στο εκπληκτικό Πελοποννησιακό Τραπέζι που έστησε και φωτογράφησε η δημιουργική ομάδα του Maintanos.com Δανάη Ίσαρη, φωτογράφος και Marko Rossi chef, food stylist. Οι... περισσότερα
THE IMPORTANCE OF BEING BASQUE – Opening of the Discussion Panel Πανευρωπαϊκή πρώτη προβολή DANIEL KLEIN, MIRRA FINE – THE PERENNIAL PLATE |DOCUMENTARY SHORT| ΙΣΠΑΝΙΑ| 2013| 6 min 30 sec... περισσότερα
Μια μικρή ακριτική πόλη στην χώρα των Βάσκων, απέχοντας 12 μόλις χιλιόμετρα από τα Γαλλικά σύνορα. κατάφερε να αποτελέσει το γαστρονομικό φαινόμενο του πλανήτη. Τα εστιατόρια της βρίσκονται τα τελευταία... περισσότερα
SWEET DREAMS KIRSTEN LEPORE| ANIMATED SHORT | ΗΠΑ | 2014 | 10 min Αυτό το όμορφο animation film δημιουργήθηκε σχεδόν εξολοκλήρου από πραγματική τροφή. Αφηγείται την ιστορία ενός σκληρά εργαζόμενου... περισσότερα
THE VOICES OF SILENCE Πάμελα Στεφανοπούλου | Animated short | Ελλάδα | 2012 | 2 min Οι λέξεις που χρησιμοποιούνται για να κατονομάσουν ένα πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σημαντικές. Ας σκύψουμε... περισσότερα
RED OBSESSION David Roach, Warwick Ross|Ντοκιμαντέρ | Αυστραλία| 2013 | 75 min Τι είναι αυτό που έχει κάνει το κρασί του Μπορντό να ξεχωρίζει εδώ και αιώνες; Συνώνυμο του πλούτου... περισσότερα
Η γνωστή pastry chef ανεβαίνει στα decks του live cooking stage των Ημερών Γαστρονομίας και παρουσιάζει ένα συναρπαστικό Sweet & Skinny set επιδόρπιων πιάτων εμπνευσμένων από την ομορφιά του πελοποννησιακού... περισσότερα
Μας εμπνέουν, μας ενημερώνουν και μας ταξιδεύουν στον συναρπαστικό κόσμο των γεύσεων αλλά και μας μυούν σε μια διαφορετική προσέγγιση του διατροφικού μας πολιτισμού. Θέλει τέχνη και γνώση η μαγειρική... περισσότερα
Στα decks η γνωστή παραγωγός του Galaxy Έφη Μαλτέζου. Η αυλαία των Ημερών Γαστρονομίας 2015 κλείνει , με χορευτική μουσική, πελοποννησιακές street food γεύσεις από τους chefs Σταμάτη Τσίλια και... περισσότερα